Vähk 21.juuni – 22.juuli

Vähk 21.juuni – 22.juuli

💧 Element: Vesi
🪐 Planeet: Kuu
🃏 Tarot kaart: Kaarik (nr. 7)

Vähke, nagu ka teisi veemärke, kirjeldab hästi ütlus „vaga vesi sügav põhi“. Vähid on emotsionaalsed, tundlikud, hoolivad ja hoolitsevad. Neil võib minna tükk aega, enne kui nad ennast avavad, kuid kui nad lõpuks seda teevad, siis oled õnnega koos – teist sellist inimest sa ei leia, kes on nõus lausa ennast ohverdama, et sinul oleks kõik hästi. Kõva koorik kaitseb Vähi pehmet ja tundelist sisemust. Kui Vähk on lõpuks nõus sind laskma oma kooriku alla, siis ole ettevaatlik, talle on kerge haiget teha. Vähid võtavad palju oma südamesse, nad võtavad ka teiste muresid enda kanda, neil on tohutult suur empaatiavõime.

Enamus Vähid on introvertsed ning neile meeldib pigem väiksem sõpradering – nad lasevad tõeliselt enda ligidale ainult need, keda saab täielikult usaldada. Vähil ei ole mitte mingit probleemi ka üksinda olla – ta naudib oma seltskonda. Veemärgina on vähil tohutult suur fantaasia- ja kujutlusvõime. Ta suudab oma mõtetega luua uusi maailmu, kujutada ette ükskõik mida, manifesteerida ja visualiseerida mängleva kergusega. Teistele, natuke praktilisematele inimestele võib tunduda, et Vähk elab unistustes, õhulossides, fantaasiates ning et ta võiks „maa peale tulla“. Vähid – ärge kuulake neid! Laske oma loomingul lennata!

Sõpradena ja perekonnaliikmetena on Vähid tohutult lojaalsed ning kaitsvad. Vähi peale saab alati loota, eriti siis, kui on vaja emotsionaalset tuge. Vähkide partnerid, sõbrad ja perekonnaliikmed peavad mõistma, et Vähk soovib ka täpselt samasugust hoolitsust vastu saada. Vähile on oluline tugev emotsionaalne side. Tunded pulbitsevad veemärkidel väga sügaval ning kui Vähk on otsustanud sind oma ellu lasta, siis ta teeb ka kõik, et sind hoida, kaitsta ja toetada.

Vähk ei karda ennast pühendada ja enda aega ja energiat teistele anda. Tõeliselt altruistliku märgina peavad Vähid ka ettevaatlikud olema, et oma tervise ja heaolu arvelt teistele ei annaks liiga palju. Vähid on ka väga ausad, eriti suhetes. Looming, kunstid, muusika, käsitöö, fantaasia, emotsionaalsus, kreatiivsus – need on asjad, mis tulevad veemärkidele väga kergelt. Vähid inspireerivad ka teisi olema rohkem oma tunnetega ausad, näitama välja oma pehmet empaatilist hoolitsevat poolt.

Intuitiivne natuur on Vähi üks põhiomadusi. Kuues meel, kolmas silm, kõhutunne. Vähk näeb sinust läbi, ta tunnetab ära, mis inimesega tal tegu on, kuidas mõnes situatsioonis käituma peab.

Vähkide tarot’ kaardiks on Kaarik, kaart number 7. Kaarik, vahest nimetatud ka kui Võidukaarik, on väga huvitava energiaga kaart. Üldjoontes tähendab see edasiliikumist, progressi, oma raja leidmist ja sellel edasi rühkimist. Minu jaoks tähendab see kaart mõnikord ka seda ütlust, et „las küla koerad klähvivad, karavan läheb ikka edasi“ – ehk siis ära lase ennast mõjutada teiste inimeste ja ühiskonna arvamusest, vaid ole see kes sa oled ja kõnni julgelt oma rajal edasi. Kõige huvitavam sümboolika on kaardil aga nendel, kes kaarikut edasi viivad. Kaariku ees on kujutatud kahte looma, olgu need hobused, sfinksid, või muud loomad. Kui ALATI on nendest üks must ja üks valge. See sümboliseerib fakti, et meie elukaarikut juhivad alati hea ja halb käsikäes. Mõlemad kogemused aitavad meil edasi liikuda. Kui on head liiga palju, läheb kaarik ühele poole viltu, kui halba liiga palju, siis sõidab kaarik teisele poole kraavi. Tähtis on tasakaal – aru saamine, et „head“ ja „halvad“ jõud on tegelikult võrdsed ning ainult siis, kui nad teevad koostööd, saab kaarik sõita otse edasi.