Veevalaja 20.jaanuar – 19.veebruar

Veevalaja 20.jaanuar – 19.veebruar

☁️ Element: Õhk
🪐 Planeet: Uraan
🃏 Tarot kaart: Täht (nr. 17)

Veevalajad on sodiaagiringi innovaatorid, loojad ja teisitimõtlejad. Neid saadab tihti mingisugune sära, mis on justkui väljaspool selle maailma piire. Piirid muide, on midagi, mis Veevalajale ei meeldi, talle meeldib olla vaba, katsetada, seigelda, proovida uusi asju. Veevalajad õpetavad ka teistele, läbi enda käitumise ja eeskuju, et alati ei pea olema selline, nagu teised. Veevalaja ei sobi halli massi, ta on lihtsalt liiga värviline selleks. Värvikus, innovatiivsus, erilisus ja ekstsentrilisus on head märksõnad kirjeldamaks Veevalaja mitmetahulist ja rikkalikku natuuri.

Hingeliselt on Veevalaja eesmärk murda vana süsteemi ja ehitada üles uut. Tihti näeb Veevalajaid töötamas teaduslikel aladel, kus saab luua uut tehnoloogiat, mis muudab maailma. Samuti kosmos, astroloogia, astronoomia – nendel aladel saab meie „maakera“ piiridest välja murda. Veevalajad võivad olla kas tohutult intelligentsed ja teaduslikele aladele suunatud, või vastupidi, suure kunstiandega inimesed, kes on andekad maalikunstnikud, esinejad, lauljad, tantsijad. Tihti on Veevalajas esindatud ka mõlemad pooled – imeline kunstianne aga ka terav mõistus ja intelligentsus. See ongi Veevalaja mitmetahulisus – pealtnäha vastuolulised valdkonnad, mille Veevalaja seob üheks.

Sõbrana ja partnerina on Veevalaja põnev kaaslane, kellega koos igav ei hakka ning elu Veevalajaga on üllatusi täis. Küll aga ei ole hea mõte üritada Veevalajat kontrollida ja talle piire seada, siis võib temast ilma jääda. Veevalaja on väga inspireeriv inimene, kes alati aitab leida lahendused, aitab oma lähedastel midagi korda saata, ära teha. Veevalajad on optimistlikud tegutsejad, keda tihti lõpptulemus ei huvitagi nii palju, kui lihtsalt tegemise ja katsetamise rõõm. Samuti on Veevalajad seltskondlikud ja sõbralikud, neile meeldib olla suurtes gruppides. Teistele, eriti kinnistele ja jäiga maailmavaatega inimestele võib Veevalaja tunduda „imelik“ ja „teistsugune“, sest Veevalaja ei allu tihti ühiskonna normidele ja ootustele ning võib käituda ja riietuda ootamatult. Siit ka see hallist massist eraldumine – see on miski, mis Veevalajale tuleb loomulikult.

Veevalajad on uuenduslikud ja suured visionäärid, seega ei sobi nad kokku inimestega, kes on oma uskumustesse kinni jäänud ja ei oska ajaga kaasas käia. Maailm muutub tohutu kiirusega ja Veevalaja esiteks oskab muutustega väga hästi kaasas käia, ja teiseks, tihti ongi Veevalajad need, kes loovad muutusi siia maailma. Intelligentsus ja originaalsus on suured märksõnad. Veevalaja varjupooleks võib tuua huvide muutlikkuse, tihti kaotab Veevalaja kiirelt huvi ja tahab liikuda edasi, jätab lõpetamata projekte, sest midagi uuemat ja huvitavamat tuli ta teele. Samuti soov tegeleda liiga paljude asjadega korraga ja sellest tulenevalt ei saa tegelikult korralikult nendele asjadele pühenduda. Impulsiivsus ja ettearvamatus on ka märksõnad, mida siin välja tuua.

Veevalajate seas on palju muusikuid ja kunstnikke, sest Veevalajad oskavad justkui näha sügavamale või näha rohkemat, kui esmapilgul silmale/kõrvale paistab. Neile meeldib minna sügavuti, näiteks muusikasse, leida sealt uusi seoseid aga ka ise leiutada uusi helisid ja rütme. Sama kehtib kunstide kohta – kunstnikust Veevalaja paneb oma hinge igasse pintslitõmbesse, igas värvis ja kujus on tema jaoks sügavam tähendus. Teised ei pruugi seda mõista, aga see Veevalajat ei huvita, tema tegeleb rõõmsalt oma hobidega edasi. Veevalaja natuur on lahke, avatud ja abivalmis, tihti on neil suurepärane huumorisoon, nad oskavad oma „publikut“ lõbustada ning samuti ka vestelda vägagi erinevatel teemadel. Paljud Veevalajad on ka hetkel ühiskonnas toimuvate suurte muutuste taga – suured firmad struktureerivad end ümber, et muutuda loodussõbralikumaks, toimub plastikust loobumine, eluviiside ja toitumise üleüldine tervislikumaks muutumine. Veevalaja loob muutusi, lõhub vana ja iganenu ning ehitab üles uue ja parema.

Veevalaja tarot’ kaardiks on Täht, kaart number 17 – see on saatuse, hinge, usu, lootuse, kõrgemate jõudude juhtimise kaart. Täht toob endaga saatuslikke hetki, ootamatuid pöördeid, mis on tegelikult orkestreeritud kõrgemate jõudude poolt. Täht on ka meie hingerada – see on see, mida meie hing on tulnud praegusesse kehastusse õppima ja tegema. Enne on vaja läbi teha õppetunnid ning siis saame ise hakata oma elueesmärki täitma. Täht aitab meil püsida meie rajal, ta on kompass, teenäitaja. Ta teeb kindlaks, et me püsiksime oma õigel teekonnal, ja kui hakkame liiga palju sellest kõrvale kalduma, siis aitab ta meid sinna tagasi, luues „saatuse vingerpusse“ ja ootamatuid saatuslikke pöördeid meie elus. Täht on ka seotud esinemisega ja laval olemisega, tihti toob ta endaga au ja kuulsust, palju tähelepanu. Täht on inspiratsiooniks teistele läbi iseenda isiksuse ja tegude. Ta ei tule kellelegi midagi õpetama ega ette rääkima, ta ei targuta ega suuna. Ta lihtsalt on niivõrd imeliselt ja autentselt tema ise, et teised inimesed vaatavad teda ja mõtlevad „ma tahan ka nii äge olla!“