Kalad 19.veebruar – 20.märts

Kalad 19.veebruar – 20.märts

🌊 Element: Vesi
🪐 Planeet: Neptuun
🃏 Tarot kaart: Kuu (nr. 18)

Kalade tähemärk on kõige tugevamalt seotud veega. Juhtplaneediks on Kaladel Neptuun ehk Poseidon, kes on merede valitseja. Vesi, see on emotsioonide ja elu tunnetusliku poole sümbol. Kaladel on kehastudes õppetund õppida tundma oma kõige sügavamaid hingesoppe, tunnetada, unistada, lennata. Kalad on isetud, sõbralikud, empaatilised, ausad, õiglased, toetavad sõbrad, kelle läheduses on lausa rõõm viibida. Tihti tunnevad Kalade lähedased, et Kaladega rääkides tekib nende sisse justkui rahu, mured kaovad ja elu saab hoopis sügavama tähenduse. See on Kalade võim ja vaimujõud.

Kalade märki seostatakse ka romantikaga, siin vallas on Kaladel Vähi tähemärgiga sarnasusi. Kalad on armastavad, hingelised olendid, kui nad armuvad, siis põhjalikult, jäägitult ja sügavalt. Romantilises suhetes meeldib Kaladele pigem ühe kindla ja stabiilse partneriga koos olla, oluline on usaldus ja tunnete tugevus. Suvaliste inimestega Kalad tegeleda ei suuda, see väsitab neid, sest Kalad soovivad igas olukorras anda endast kõik. Kalad on väga paindlikud, lähevad rõõmuga elu vooluga kaasa ning tihti kogevad Kalad romantilistes suhetes armastust esimesest silmapilgust. Nad lihtsalt teavad, et see on „minu inimene“.

Kalade märgi all sündinud inimesed on tihti kreatiivsed kunstnikuhinged. Oma loomingu võivad Kalad panna muusikasse, maalikunsti, tantsu, fotograafiasse, lilleseadesse – kuhu iganes! Kaladele meeldib, kui teda ümbritsevad ilusad asjad ning Kalade seast leiab ka palju inimesi, kes tegelevad käsitööga või oskavad vanad asjad uueks ja ilusaks teha. Muide, muusikute seas on kõige rohkem just Kalade tähemärgi all sündinud inimesi. Kaladel on lihtsalt eriline ja imeline side muusikaga, Kalad oskavad muusikasse panna kogu oma hinge ja emotsioonid, luua midagi sügavat ja ilusat, nii et ka teistel inimestel võtab silma märjaks ja südame härdaks. Samuti on Kalade näol tegemist väga visuaalsete inimestega, nad visualiseerivad ja unistavad tihti ning nende unistused ka täituvad.

Kaladel on tugev empaatiavõime, nad on kõige paremas mõttes „pehmekesed“, ehk siis hoolivad, usaldusväärsed ja armsad inimesed, kes pingutavad endast kõik, et teistel hästi oleks. Kalad peavad ka ettevaatlikud olema sellega, et ei võtaks liiga palju teiste muresid enda kanda, enda sisse. Kaladel on ka tugevalt arenenud psüühilised, spirituaalsed ja vaimsed anded, nende sisetunne on sodiaagiringi tugevaimaid, selles suudab Kaladega võistelda vaid Skorpion. Muide, paljud Kalad ei teagi, et neil on kaasasündinud võimed. Siin ongi Kalade õppetund ja paradoks – nad tunnetavad palju teiste kohta, maailma kohta ja ka iseenda kohta – kuid nad on ise niivõrd sügavad ja mitmekihilised inimesed, et iseenda tundma õppimine ja võimete avastamine võtab kaua aega. Tihti on Kalad selgeltnägijad või -tunnetajad, kes „lihtsalt teavad“ kuidas asjad on. Kuid kuidas nad teavad, seda seletada ei oska.

Kalad on unistajad, visionäärid, tihti on nad nii haldjalikud et paistavad teistele inimestele nagu oleks pärit kuskilt teisest ilmast, teisest maailmast. Kalad on ka väga silmapaistvad ja armsad inimesed, kes saavad palju tähelepanu ning neil on ka palju (salajasi) austajaid. Kalad tihtipeale ise ei märkagi, et nad meeldivad inimestele. Kaladel on ka vaja õppida paika panema konkreetsemaid piire, eriti mis puudutab suhtlemist ja suhteid – on oht olla liiga avatud, liiga võtta teiste mured endasse, liiga olla pidevalt kättesaadav kõigile. Küll aga on Kalad hinnatud usaldusalused, sest sõbrad teavad, et Kaladele saab rääkida kõike ja Kalad ei mõista mitte kunagi mitte kedagi hukka ning kuulavad kõik ilusti ära.

Kalade tarot’ kaardiks on Kuu, kaart number 18 – see on igavene universumi müstika ja saladuslikkus. Saladuseloori all on tulevik, olevik, maailm, kõik on pehme ja ilus, sügav ja emotsionaalne. Kuu kaart tähendab elu varjatud poolt. Päike ja Kuu see on valgus ja vari, must ja valge, yin ja yang. Kuu on naiselik, spirituaalne, varjatud võim ja ülemeelelised võimed. Kuu kaart tähendab seda, et kõrgemad jõud hoiavad su saatust saladuses, ei tohi ette mõelda, on vaja usaldada universumit, on vaja tunnetada. Siin maailmas on jõud, mida kätega ei kontrolli, mida ajudega ei kontrolli – kontrollida saab vaid lahti lastes, vajudes sisetundesse ja alateadvusesse, vajudes oma hinge keerdkäikudesse. Kuu tuleb ennustama ka inimestele, et on vajalik enese seest leida vaimsed anded ja nendega tegelema hakata. Samuti on sellel kaardil tihti kujutatud koerasid – need on tarot’ kaartides ustavad, lojaalsed ja toetavad sõbrad.